Voorwaarden

Chez Van Veelen

vakantiehuis dordogne voorwaarden

BOEKINGS- EN (VER)HUURVOORWAARDEN

Reserveren en aanbetalen:

Na ontvangst van het reserveringsformulier krijgt huurder een nota. De nota bestaat uit een aanbetaling van 70% van de totale huursom, die binnen 3 dagen voldaan dient te worden. De rest van de huursom + € 300,-- borg*, dient 4 weken voor aankomst te worden voldaan. Bij geen (tijdige) betaling behouden wij het recht om de reservering te laten vervallen, zonder restitutie van eventuele gedane betaling.

Annuleren:

Annulering door huurder om welke reden dan ook, dient schriftelijk te worden doorgegeven Ingeval van annulering brengen wij de volgende percentages in rekening:
a) tot 2 maanden voor verblijf, 50% van de totale huursom;
b) tot 4 weken voor verblijf, 70% van de totale huursom;
c) binnen 4 weken voor verblijf, 100% van de totale huursom.
Wij kunnen u adviseren om eventueel een reisverzekering met annuleringsdekking af te sluiten.

Annulering en wijzigingen door verhuurder door onvoorziene omstandigheden, zullen vooraf kenbaar worden gemaakt. De verhuurder behoudt zich altijd het recht om een vervangbare vergelijkbare accomodatie aan te bieden, zonder enige extra vergoeding/kosten voor de huurder.

Tarieven:

Alle tarieven zijn in euro (EUR).
De prijs van de woning is per week, inclusief electra, water en wifi, echter exclusief linnengoed en verwarming. Linnengoed (beddengoed, hand-, thee-, vaat- en baddoeken) kunt u eventueel huren - € 15 p.p. Verwarmingskosten (gaskachels) zijn op basis van verbruik en tegen kostprijs.
De eindschoonmaak bedraagt € 120,-. De eindschoonaak is geen grote schoonmaak. Ingeval wij extra (schoonmaak)werkzaamheden dienen te verrichten, zoals bijvoorbeeld het terugplaatsen van meubelen, schoonmaken van de bbq enzovoorts, brengen wij extra kosten in rekening Voor een verblijf met de hond brengen wij € 30,- per week in rekening.
De schoonmaakkosten, gemeentelijke heffingen en toeslagen ( € 1,50 p.p.p.d. - alleen volwassenen) dienen bij vertrek te worden voldaan.

Aankomst en vertrek:

De minimale huurperiode (in het hoog- en midden seizoen) bedraagt 1 week en is van zaterdag tot zaterdag, echter staat het u vrij eerder te vertrekken en/of later aan te komen in de door u gehuurde periode. Voor alle boekingen geldt een aankomsttijd tussen 15:30 uur en 18:00 uur en een uiterste vertrektijd van 10.00 uur. Wij kunnen alleen een controle uitvoeren op zaterdag vanaf 09:00 tot 10 uur of van 9:00 tot 12:00 uur en van 14:30 tot 17:00 uur, ingeval u eerder vetrekt dan zaterdag. Voor een controle dient de woning leeg en bezemklaar opgeleverd te worden, dienen de bedden afgehaald te zijn en wij de sleutel(s) persoonlijk van u retour te hebben ontvangen.

Verblijf:

Het restaurant, op het landgoed van de buren, is alleen voor gebruik van de gasten van het restaurant en alleen tijdens de openingsdagen/-tijden van het restaurant.
Consumpties mogen alleen genuttigd worden in uw eigen huis en tuin.
Wij willen u verzoeken om geen bijtende stoffen, medicijnen, damesverband en billendoekjes in de toilet en/of wasbak te gooien.
Uw vuil kunt u gooien in de grijze containers, echter (net als bij u thuis) mogen hier geen plastic en glazen flessen in. Deze kunt u weggooien in de speciale plastic- en glasbakken die in het dorp aanwezig zijn.
Wij willen u vriendelijk verzoeken om NIET naar een andere accommodatie te gaan tijdens de wisselingen. Wij hebben de voor ons gereserveerde tijd voor de schoonmaak en reparatie(s) hard nodig. Ook u wilt op tijd over uw accommodatie kunnen beschikken.
Wij dienen u te wijzen op het feit dat het gedurende zomermaanden verboden is om een vuur te ontsteken.
Het is verboden om beeldmateriaal (in de ruimste zin van betekenis) te gebruiken voor publicatie zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de eigenaren.

Bezetting/gasten/huisdieren:

In de door u gehuurde accommodatie mogen slechts die personen aanwezig zijn die op het reserveringsformulier staan vermeld en gaan wij uit van een verblijf van 1 gezin per woning.
In het geval dat er zich gasten van u, die niet op het reserveringsformulier staan vermeld of zonder voorafgaande toestemming van ons in de door u gehuurde accommodatie en/of op ons sterrein bevinden, dan behouden wij ons het recht de huurovereenkomst met directe ingang en zonder enige restitutie wegens wanprestatie te beëindigen. Voor extra personen in een accommodatie brengen wij €100 p/w in rekening.
Zonder toestemming van verhuurder zijn huisdieren niet toegestaan en deze mogen nooit tot overlast zijn, dienen in uw eigen tuin/huis te verblijven, op het algemeen terrein aangelijnd te zijn, niet in slaapkamers te komen en niet op (lig)banken en/of (lig)stoelen te komen.

Gebruik van het zwembad (bij de buren):

De huurder verplicht zichzelf, zijn/haar medehuurders, gedurende het verblijf op het landgoed ten allen tijde tot het afsluiten van het toegangshek van het zwembad en aanvaardt daarvoor de verantwoordelijkheid. Het zwembad is nadrukkelijk VERBODEN voor kinderen zonder begeleiding van hun ouder(s).
Het zwemabd met verwarming is operationeel in de periode juni tot medio septamber. In het zwembad mogen geen opblaasspeelgoed en voetballen, ander speelgoed dient bij het verlaten van het zwembad meegenomen te worden.

Aansprakelijkheid huurder:

Uw verblijf is geheel op eigen risico.
U wordt geacht de accommodatie met alle zaken welke bij het gehuurde horen in dezelfde conditie achter te laten zoals u ze bij aanvang van uw verblijf aantrof. U bent verantwoordelijk voor alle schade die zich tijdens uw verblijf in en om de accommodatie voordoet en zult aansprakelijk worden gesteld voor vervanging met nieuw (standaard kunt u dit verhalen op uw verzekering). Wij vragen een waarborgsom van € 300,-. De waarborgsom wordt uiterlijk binnen 2 weken na uw vertrek en controle terugbetaald per bank, ingeval van geen schade.
Verhuurder kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies en/of diefstal van in de accommodatie of op het terrein achtergelaten eigendommen evenals schade en (persoonlijk) letsel van welke aard dan ook (inclusief door het gebruik van zwembad) berokkend aan of door huurder.
Huurder is verantwoordelijk voor het betamelijke gedrag van medehuurders in zijn of haar gezelschap. Indien huurder of iemand uit het gezelschap zich zodanig gedraagt dat de in Europa algemeen geldende normen van betamelijkheid worden geschonden, dan behoudt verhuurder zich het recht voor de huurovereenkomst met directe ingang, zonder enige restitutie, wegens wanprestatie te beëindigen.

Contact

heeft u vragen? wij horen graag